Body Mind Soul

Alege să fii bine! Alege-te pe tine!

Servicii

Nutriție

Noi toţi am apelat, cel puţin o dată, la o cură de slăbit sau la o cură de îngrăşat, la o dietă minune care promitea să ne scape de kilogramele în plus sau la o dietă de îngrăşare sănătoasă, iar, mai nou, la detoxifiere sau la diferite tipuri de fasting. Cu toţii am primit şi am dat sfaturi precum “Nu mai mânca după ora 18”, “Renunţă la dulciuri”, “Mănâncă fără pâine. sau, la polul opus, Consumă alimente bogate în proteine şi carbohidraţi”, “Nu bea apă înainte de masă”, “Mănâncă fructe uscate şi brânzeturi”. Însă, de multe ori, sfaturile nu se potrivesc cu nevoile noastre reale, sunt dificil de pus în practică şi nu ne aduc rezultatele dorite.

La BodyMindSoul credem că mâncarea este o bucurie, nu un factor de stres. Nu ne luptăm nici cu cântarul, nici cu kilogramele în plus sau în minus, nu ne înfometăm şi nici nu ne forţăm să mâncăm, ci facem alegeri conştiente pentru a crea obiceiuri alimentare sănătoase şi echilibrate. Nutriţioniştii noştri îţi recomandă analize de specialitate, efectuează o evaluare nutriţională, ţin cont atât de aspecte ale vieţii tale de zi cu zi (mediul în care lucrezi, programul de lucru etc.), cât şi de preferinţele tale alimentare pentru a te ajuta să-ţi formezi şi să-ţi menţii obiceiuri alimentare potrivite ţie. Nutriţia este un stil de viaţă, este grija şi respectul tău faţă de tine. Alege să fii bine!

Oricine a avut vreodată dificultăţi în alimentaţie a primit sfatul “Fă sport!: Fă sport ca să slăbeşti!” sau “Fă sport ca să ai poftă de mâncare!”. Însă, pentru multe persoane, a face sport nu este doar o provocare fizică, ci şi una emoţională. Un antrenament nepotrivit poate determina rezultate opuse de cele pe care le dorim, dureri musculare, stări de oboseală sau chiar riscul unei accidentări; fixarea unor obiective nerealiste aduce frustrare şi dezamăgire; expunerea corpului nostru într-un spaţiu în care se antrenează mai multe persoane ne poate cauza anxietate, teamă sau ruşine. Totuşi, ştim că sportul ne oferă numeroase beneficii: sănătate, energie, reducerea oboselii şi chiar a apatiei, ancorarea în momentul prezent, relaxarea minţii, conectarea cu corpul nostru, capacitatea de a ne identifica senzaţiile fizice şi de a le pune în legătură cu emoţiile noastre.

Şi pentru că ne dorim ca clienţii noştri să experimenteze sportul ca pe o bucurie, nu ca pe o datorie, antrenorii noştri au grijă: să facă o analiză a nevoilor tale actuale şi să stabilească, împreună cu tine, obiective realiste care să genereze rezultate pozitive pe termen lung; să stabilească tipurile de exerciţii fizice potrivite pentru nevoile tale, nivelul de dificultate a antrenamentelor şi gradarea efortului; să diversifice activităţile sportive astfel încât tu să nu te plictiseşi, ci să rămâi motivat; să creeze, împreună cu tine, o relaţie de siguranţă, astfel încât tu să te simţi confortabil şi relaxat în timpul antrenamentelor; să te încurajeze şi să fie un sprijin pentru tine; să ţină legătura cu nutriţionistul tău, deoarece efortul fizic şi alimentaţia potrivită se îmbină pentru ca tu să obţii rezultatele dorite.

Fitness

Consiliere Psihologică

Pe orice drum ai alege să păşeşti, e valoros să ai pe cineva lângă tine. Nu fiindcă nu te-ai putea descurca singur, ci fiindcă sentimentul de a fi văzut, ascultat, acceptat şi sprijinit poate fi simţit doar prin conexiune cu celălalt. Noi ne dorim să nu fii singur în procesul tău de schimbare şi să realizezi că dificultăţile în alimentaţie nu au legătură doar cu corpul tău, ci şi cu felul în care te simţi şi gândeşti. Psihoterapeuţii noştri te pot sprijini în a vedea şi a accepta care este relaţia ta actuală şi reală cu mâncarea, care sunt cauzele şi efectele acestei relaţii, care este semnificaţia pe care tu o dai mâncării (iubire, grijă, furie, vinovăţie, pedeapsă, relaxare?), care sunt concepţiile tale despre mâncare şi ce ai fost îndemnat să crezi despre ea, care sunt emoţiile tale legate de mâncare şi de corpul tău, cum influenţează evenimentele exterioare la care iei parte felul în care mănânci (cum mănânci când ai o problemă la serviciu, dar atunci când te simţi iubit şi în siguranţă?) şi cum poţi ajunge să vezi mâncarea ca pe o sursă de sănătate şi de energie vitală. Degeaba îi spui corpului tău Nu mai mânca! dacă mintea ta urlă Mi-e foame! sau degeaba îi spui corpului tău “Mănâncă!” dacă mintea ta urlă “Mi-e frică!”.

Să te împaci cu tine e un act de curaj. Fii bine cu tine!

Arta este vindecare. Arta este oglinda în care ne descoperim, ne uităm la noi cu un soi de curiozitate copilărească şi ne acceptăm fără judecată, doar cu mirare. Ne mirăm de frumosul din noi, pe care nu-l ştiam acolo. Arta este frumuseţe fără norme. Arta este conexiune cu simţurile noastre – sunet, culoare, forme –, dar şi cu emoţiile noastre. Ea ne întregeşte, suflet şi trup, şi ne împacă pe noi cu noi.
Te aşteptăm la workshopurile noastre de relaxare prin artă, unde îmbinăm muzica, dansul, culorile, literatura, teatrul şi chiar parfumurile pentru a ne reconecta la noi şi pentru a ne accepta cu bucurie şi cu recunoştinţă. Urmăreşte secţiunea Evenimente de pe site-ul nostru şi de pe pagina noastră de Facebook,înscrie-te şi dă-ţi voie să te bucuri de tine!

Relaxare prin artă

Educație și dezvoltare

Nevoia de creştere şi de dezvoltare este una dintre nevoile umane de bază, căci existenţa noastră înseamnă evoluţie. Şcoala ne arată cum funcţionează lumea în care trăim, dar ne învaţă prea puţin cum să avem grijă (şi) de noi. Cine sunt eu şi care este locul meu în această lume?, Ce dă sens vieţii mele?, Ce mă face să fiu fericit şi ce mă întristează?, Care sunt nevoile mele şi cum le pot îndeplini?, Care sunt emoţiile mele, cum le simt, cum aleg să le trăiesc?, Care sunt abilităţile mele, ce îmi place să fac, ce mi-ar plăcea să învăţ?, Cine este responsabil de fericirea mea?, Cum mi-ar plăcea să fie relaţiile mele astfel încât ele să mă împlinească?, Care sunt obiectivele mele şi cum le pot îndeplini?, Ce este libertatea, dar resposabilitatea?, Care sunt fricile mele?, Cum pot pune limite sănătoase în relaţiile mele?, Cum pot ajunge la un echilibru între viaţa mea personală şi cea profesională?, Cum funcţionează corpul meu, care sunt nevoile lui şi cum le pot onora?, Cum pot crea un echilibru între coprul şi mintea mea? – iată câteva întrebări la care putem găsi răspunsuri împreună.
Urmăreşte secţiunea Evenimente de pe site-ul nostru şi de pe pagina noastră de Facebook şi vei găsi workshopuri despre educaţie alimentară, relaţia noastră cu mâncarea, îngrijirea corpului, tehnici de relaxare fizică şi mentală, meditaţie, conectare cu natura, design vestimentar, dar şi despre dezvoltare personală, fixarea şi îndeplinirea obiectivelor personale şi profesionale, managementul timpului şi al resurselor financiare, comunicare şi relaţii sănătoase. Participă la workshopurile noastre şi învaţă să fii bine cu tine!

Fiecare om este unic. Fiecare om simte, gândeşte şi acţionează diferit, are propriile nevoi, scopuri şi motivaţii. Mai ales când vine vorba de sănătatea şi de starea noastră de bine, nu credem în reţete sau în diete „universale”, care să se potrivească tuturor. De aceea, îţi oferim un pachet de servicii adaptat nevoilor tale.

Pe lângă serviciile de bază – consiliere în nutriţie, consiliere psihologică şi fitness –, pachetul de servicii mai conţine:

  • o şedinţă lunară de analizare a progresului;
  • reducere de preţ pentru participarea la workshopurile noastre;
  • o şedinţă de informare a membrilor familiei tale/a prietenilor care doresc să te susţină în procesul tău de schimbare;
  • participarea gratuită la grupul nostru de susţinere Philofood, unde împărtăşim informaţii, experienţe personale, dificultăţi şi soluţii;
  • accesul gratuit la biblioteca noastră (articole, cărţi, materiale audio-vizuale, reţete);
  • susţinere zilnică din partea noastră pentru ca tu să-ţi poţi forma şi menţine obiceiuri alimentare sănătoase şi adapate nevoilor tale (mesaje, convorbiri telefonice, întâlniri on-line şi faţă în faţă pentru a lua masa împreună).

Programează-te acum

Contact

Telefon

+40 748 399 716

Email 

contact@bodymindsoul.ro

Adresa

Cluj-Napoca, str. Alexandru Vaida Voevod, bl. 72, et. 2, ap. 9