Body Mind Soul

Alege să fii bine! Alege-te pe tine!

Credinţa noastră

BodyMindSoul reprezintă credinţa noastră că relaţia pe care o avem cu mâncarea oglindeşte relaţia pe care o avem cu noi înşine şi cu lumea din jurul nostru, că felul în care mâncăm ne arată felul în care ne simţim – iubiţi, văzuţi, în siguranţă, frumoşi, încrezători, liniştiţi, inadecvaţi, singuri, nedoriţi, vinovaţi, temători – şi felul în care ne percepem viaţa – ca pe o sursă de abundenţă din care ne hrănim în tihnă, cu bucurie şi cu recunoştinţă, sau ca pe un gol imens, din care ne străduim zi de zi să ieşim la suprafaţă. Credem că tulburările de alimentaţie şi orice fel de relaţie disfuncţională cu mâncarea se pot vindeca atunci când începem să ne uităm la noi în întregul nostru – corp, minte şi suflet. Credem că mâncarea este o sursă de sănătate şi de energie, dar şi o dovadă a grijii şi a respectului pe care le avem faţă de noi înşine.

Misiunea noastră: sănătate şi educaţie

În primul rând, prin serviciile pe care le oferim – nutriţie, fitness şi consiliere psihologică – ne dorim să sprijinim persoanele care întâmpină dificultăţi de alimentaţie, ajutându-le să conştientizeze şi să vindece cauza acestora, dar şi să găsească soluţii potrivite lor pe termen lung. 

În al doilea rând, prin evenimentele pe care le organizăm, ne dorim să oferim comunităţii noastre cât mai multe informaţii corecte şi folositoare din sfera educaţiei alimentare, pentru a diminua prejudecăţile legate de tulburările de alimentaţie precum anorexia, bulimia, obezitatea, ruşinea legată de orice fel de relaţie disfuncţională cu mâncarea, bullyingul legat de imaginea corporală şi pentru a le arăta oamenilor că felul în care mănâncă şi, deci, felul în care trăiesc, poate deveni o alegere conştientă a stării de bine, a echilibrului şi a bucuriei.

Echipa noastră

Adelina Băilă

.

După o lungă perioadă de înfometare, în care mâncarea însemna pentru mine o pierdere de timp şi de bani şi o mare cicăleală din partea părinţilor mei, după ani mulţi în care oamenii au lipit tot felul de etichete pe corpul meu – Ce slabă eşti!, Ce mică eşti! – iar eu ajunsesem să mă văd şi să mă simt exact aşa cum mă descriau ei, am decis să mă vindec. Numai că, la început, n-am ştiut de unde s-apuc vindecarea asta. Am apelat la un nutriţionist care m-a ajutat să îmi fac un program de masă şi o listă cu feluri de mâncare potrivite atât pentru nevoile mele, cât şi pentru gusturile mele. Totul a funcţionat o lună. Am decis apoi să merg la aerobic şi chiar am fost foarte entuziasmată – tot pentru o lună. În final, am ales consilierea psihologică – şi acest final a fost, de fapt, începutul. Când am intrat prima dată în cabinetul terapeutei mele eram în stadiul în care mâncam o dată pe zi ca să nu leşin şi ca să nu mă fac de ruşine pe stradă sau la serviciu. Să spun că vindecarea mea a fost o dietă simplă şi rapidă ar fi o minciună. Nu.

Vindecarea mea a fost un proces de doi ani în care nu a fost deloc uşor să sap în interiorul meu, să înţeleg şi mai ales să simt ce însemna mâncarea pentru mine şi de ce o respingeam atât de tare. A fost dureros să realizez că a mă înfometa era o formă de autopedepsire, dar şi de control asupra corpului meu şi a vieţii mele. Abia după ce am conştientizat şi am simţit felul în care percepeam mâncarea am putut să schimb ceva: să-mi schimb limbajul interior de la Trebuie să mănânci!, Mestecă şi înghite odată! la Oare de ce ai poftă astăzi? Hai să găsim ceva bun! şi să-mi schimb obiceiurile alimentare, adică să reuşesc să iau trei mese pe zi şi să fac din asta o prioritate, să fac sport cu plăcere şi cu folos, să gătesc cu drag pentru mine şi pentru cei dragi. Cu timpul, am reuşit să percep mâncarea diferit. Astăzi, ea reprezintă pentru mine o sursă de sănătate şi de energie, dar şi de bucurie, de răsfăţ, de grijă faţă de mine însămi. Mi-am dezlipit toate etichetele de pe corp şi de pe suflet şi mă uit la mine acum cu blândeţe şi cu acceptare. În locul în care altădată era foame şi un gol imens, astăzi găsesc iubire, respect şi recunoştinţă pentru cine sunt.

BodyMindSoul e proiectul meu de suflet pentru… corp, minte şi suflet. E darul pe care vreau să îl ofer lumii, e o parte din tot ceea ce am primit eu în procesul meu de vindecare. E credinţa mea că oamenii ar trebui să se bucure de ei înşişi ca întreg – corp, minte şi suflet – şi e mărturia mea că se poate.

Viorel Irimias, fitness trainer

.

Numele meu este Viorel Irimias, sunt personal trainer, absolvent al cursului Fitness Education School.

De ce cred eu că este bine sa faci sport?! Ei bine, sportul îţi îmbunătăţeşte starea fizică şi mintală, reduce nivelul de stres şi chiar depresia, creşte încrederea în sine, sporeşte concentrarea şi atenţia, ajută sistemul cardiovascular, îmbunătăţeşte calitatea somnului, ajută la menţinerea greutăţii optime.

Sportul înseamnă minte sănătoasă în corp sănătos!

Raluca Topan, nutriţionist-dietetician

.

Numele meu este Raluca Topan și sunt Nutriționist-Dietetician licențiat, absolventă a Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca, secția Nutriție și Dietetică, promoția 2010-2013 și absolventă a Masteratului ,,Nutriția și calitatea vietii” (2013-2015) din cadrul aceleiași universități. Consider că e o bucurie foarte mare să te trezești dimineața entuziast și încrezător pentru că lucrezi ceea ce îți place și, mai mult decât atât, pentru că reușești să schimbi în bine viețile oamenilor.

Alimentaţia sănătoasă joacă un rol extrem de important in prevenţia bolilor şi a diferitelor tipuri de afecţiuni, aceasta făcând de multe ori diferenţa între starea de sănătate sau de boală. Rolul dieteticianului în acest secol al vitezei, al alimentelor intens procesate, al modificărilor dramatice în agricultură şi în întreaga industrie alimentară este indispensabil şi de neînlocuit! 

Nu sunt deloc adepta dietelor minune şi a regimurilor alimentare stricte, monotone şi lipsite de gust. Nu cred în reţete miraculoase, alimente minune şi nici în schimbări peste noapte! O alimentaţie sănătoasă se clădeşte în primul rând pe echilibru şi moderaţie, dar mai ales pe nevoile individuale ale fiecărui organism în parte, atat din punct de vedere caloric, cât şi nutriţional.

Obiceiurile alimentare sănătoase se învaţă şi se clădesc cu paşi mici, schimbarea spre un stil de viaţă mai sănătos se face treptat, nu peste noapte. Ghidându-mă după aceste principii care mă definesc, am reuşit să schimb spre mai bine stilul de viaţă al tuturor pacienţilor si clienţilor cu care am avut ocazia să lucrez.

Acasa

Simion Echim, consilier psihologic

.

Numele meu este Simi Echim, sunt consilier psihologic cognitiv-comportamental și formator de programe educaționale și pentru dezvoltare personală. Consider că echilibrul psihologic poate fi atins învățând să te accepți necondiționat.

Capacitatea ta de a te bucura în mod autentic de ceea ce ești în prezent este ceea ce te ghidează spre cea mai bună versiune a ta. Eu sunt aici pentru a te ghida și a-ți oferi tot sprijinul și încrederea.

Fii. Aici. Acum.

Cătălina Covaliu, consilier psihologic

.

Salut, sunt Cătălina și sunt pasionată de relații și cum arhitectura minții noastre s-a clădit din ce am învățat de mici din relații. Partea grea e că nu putem schimba trecutul, atunci când în primii 3 ani de viață creierul nostru și-a construit rețelele neuronale din relația cu cei apropiați. Partea cea mai frumoasă este că tot ceea ce facem astăzi ne arată ce am învățat. Într-o relație sigură emoțional și obiectivă putem vedea această arhitectură și acesta este motivul pentru care astăzi practic consiliere psihoterapeutică, ca să pot fi la celălalt capăt, în cel mai sănătos mod cu putință.

Relația cu mâncarea este parte din relația noastră cu viața. Când suntem bebeluși suntem hrăniți de adulții din jurul nostru, sau ne cățărăm după mâncare la sânul mamei. Aflăm că inima mamei dă lapte, căci îi auzim în continuare bătăile inimii stând la sân, așa cum le-am auzit timp de aproape 9 luni în mediul intrauterin. Instinctul de supraviețuire este strâns legat de hrană și de iubire. Învățăm că hrana poate fi și una emoțională. Am învățat asta ca și copil, am văzut asta ca și mamă.

Rolul meu aici este să ne uităm împreună la relația cu mâncarea, la felul în care ne hrănim psiho-emoțional și la cum putem avea o relație sănătoasă cu noi înșine.

Contact

Telefon

+40 748 399 716

Email 

contact@bodymindsoul.ro

Adresa

Cluj-Napoca, str. Alexandru Vaida Voevod, bl. 72, et. 2, ap. 9